Jó matrac választásával elkerülhető a reggeli hátfájás

Sokan hiszik, hogy a reggeli, felkelést megkeserítő hátfájás leginkább a korosodásnak tudható be. Az ébredés utáni, sok esetben kínzó derék- és gerincfájás okozója azonban az esetek nagy többségében a nem megfelelően választott matrac lehet. A fekhely jó minősége nem csak a nyugodt alvást biztosítja, de alapjában meghatározza kényelmünket, nem utolsó sorban gerincünk és derekunk épségére ügyelve.

Staged Royal Mattress

Napjainkban már a legkülönbözőbb technológiájú és összetételű matracok közül válogathatunk. A végtelenségig sorolhatók a már minden igényt kielégítő, gondos fejlesztéssel készült matracfajták, ilyenek a vákuummatrac, a habmatrac, a szivacsmatrac, utóbbi sok rétegből tevődik össze.

Természetesen a kínzó háti fájdalom nem fogható minden esetben a fekhelyre, vagy a rosszul kiválasztott matracra. A stressz, a test nem megfelelő irányú, túlzott terhelése (oldaltáska cipelés) mind tekinthető okozónak, jelen esetben az izmok egyoldalú terhelése miatt. A megfelelő területeken végzett rendszeres napi lazító tornagyakorlatokkal ugyanúgy tehetünk a fájdalmak ellen, megőrizve ezzel egészségünket.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.